fbpx

Femei din comunitatea One Move – Interviu cu Andreea Dumitru

Andreea Dumitru - One Move

Anul acesta ne-am propus să punem reflectorul pe oamenii din comunitatea One Move, să vedem cine sunt ei în viața de zi cu zi, să îi scoatem în față, împreună cu poveștile lor, cu realizări și provocări și cu tot ce implică #viatadecatarator.

Pentru că luna martie este luna dedicată femeilor, pornim acest proiect alături de femei faine și puternice din cadrul comunității noastre.

Deschidem seria de interviuri cu Andreea Dumitru, recent desemnată “Climber of the year 2022” în cadrul comunității One Move, o persoană dintr-o bucată, determinată și a cărei evoluție ne-a fost tare drag să o privim. A venit la sală în urmă cu 7 ani… și de atunci nu a mai plecat.

 

OM: Îți mulțumesc Andreea că ai acceptat să împărtășești și cu cei care ne citesc, din viața ta de cățărătoare, despre parcursul tău în lumea cățăratului și… orice altceva mai simți tu.

AD: Și eu îți mulțumesc pentru invitație și pentru această inițiativă.

OM: Pentru început aș vrea să te întreb cum era viața ta înainte de cățărat?

AD: Destul de sedentară, aș putea zice. Făceam mișcare, în principal alergat, dar nu cu regularitate.

OM: Când și în ce context ai auzit despre cățărat, de ce ai decis să încerci? și.. Cum a fost prima oară? 

AD: În urma unui team-building la care am avut un workshop de escaladă la stancă, m-am decis să încerc să aflu mai multe despre ce înseamna acest sport. 

OM: Super.. și, după ce ai aflat.. ce te-a făcut să alegi să continui? 

AD: Bucuria pe care o simt atunci când cațăr. Cățăratul este pentru mine o formă de terapie. Mi se pare un sport unic, prin faptul că e o continuă descoperire a mișcării, iar fiecare traseu este un nou puzzle.

OM: Cu ce te ocupi în viața de zi cu zi? 

AD: Sunt managerul unei echipe în cadrul unei companii de IT. 

OM: Cum s-a schimbat stilul tău de viață de când te-ai apucat de cățărat?  

AD: Încerc să integrez boulderingul în cât mai multe zile din săptămâna mea :). Mai ales în zilele mai puțin bune – pentru echilibrare :).

OM: Și asta cât de mult timp înseamnă că dedici cățăratului? 

AD: Depinde de săptămână, cred că între 4-6-8 ore. Nu atât cât mi-aș dori, cu siguranță.

OM: Povestește-ne puțin despre parcursul tău spre performanță. Ce te determină să participi la competiții și ce te motivează spre progres? 

AD: Performanță e mult spus – în ceea ce mă privește. Însă iubesc competițiile pentru că sunt motivante, și pentru că sunt un prilej de învățare. 

OM: Care este cea mai mare realizare a ta legată de cățărat? 

AD: Nu cred că am vreo realizare :)). Cel mai mult îmi place să cațăr pe moon și încerc să fac cât mai multe benchmarks de acolo.

OM: Ce preferi… Bouldering sau escaladă? Indoor sau outdoor? 

AD: Bouldering – fără ezitare. Și indoor și outdoor – dar prea puțin am cățărat outdoor.

OM: Pe cine admiri sau cine îți este model și inspirație în acest domeniu? 

AD: Inspirația vine din discuțiile pe care le am despre cățărat – cel mai des cu Maty, dar se întamplă o dată pe an să am un schimb foarte fain de idei și cu Oli – cam când mergem pe la București :).

Iar dintre sportivii de top – îmi plac mult Alex Puccio, Akyio, Brooke, Shawn…mulți-mulți. 

OM: Care este pentru tine cea mai mare bucurie pe care ți-o oferă cățăratul? 

AD: Faptul că fiecare traseu presupune un nou puzzle și că mă determină să fiu prezentă. 

OM: Care sunt provocările pe care le întâmpini? 

AD: Hmm…nu reușesc să aloc timp pentru antrenament…cred că este una dintre provocări. Dar… de fapt, nici nu îmi place să mă antrenez…

OM: Ai temeri legate de această activitate? (doar dacă te simți confortabilă să vorbești despre asta?) 

AD: Uneori mi-e teamă să încerc anumite mișcări, da. Și încă mă lupt cu frica de escaladă. 

OM: Deși este clar că ai acest sport la suflet, ce anume te-ar putea determina să renunți?

AD: Cred că o accidentare serioasă. 

OM: Am vorbit despre trecut, despre prezent… dar ce planuri de viitor ai? 

AD: Nu îmi fac planuri… 😀

OM: Este altceva ce simți să aduci în această discuție? Poate o întâmplare comică, poate una memorabilă, poate ceva ce te-a inspirat.. Orice.

AD: Just climb and have fun!

OM: Mulțumim mult Andreea pentru timpul acordat, pentru dorința de a contribui la această inițiativă și pentru bucățica din tine pe care ai împărtășit-o astăzi și cu noi. 

Andreea Dumitru, 33 ani

 

Andreea Dumitru - One MoveAndreea Dumitru - One Move

7 thoughts on “Femei din comunitatea One Move – Interviu cu Andreea Dumitru

 • March 18, 2023 at 9:57 pm
  Permalink

  Felicitări și spor la cățărat!

  Reply
 • August 7, 2023 at 12:41 pm
  Permalink

  Bravo, Andreea! Este minunat sa citesc prin interviul tau despre viziunea ta si motivatia ta pentru urmarirea viselor ti le-ai stabilit. Esti un model de urmat si o sursa de inspiratie pentru alti cataratori. Cu spiritul tau puternic si rezilienta, stim deja ca va fi o mare provocare sa te opresti!

  Reply
 • August 7, 2023 at 2:49 pm
  Permalink

  Admir super oamenii care ies inaintezisi cu experientele lor – Andreea Dumitru (cu cataratul ei si exemplul pe care il da) si faptul ca aceasta a gasit un mod de a trai pe cont propriu prin catarat. Este de admirat curajul de a se aventura in necunoscut si energia pe care o emana atunci cand catara! Este o adevarata inspiratie!

  Reply
 • February 26, 2024 at 7:52 am
  Permalink

  Anul acesta ne-am propus sa descoperim mai mult despre oamenii din comunitatea One Move, sa vedem cine sunt ei cu adevarat in viata de zi cu zi. Si pentru ca martie este luna dedicata femeilor, ne-am concentrat pe femeile puternice din cadrul nostru. Astazi deschidem seria de interviuri cu Andreea Dumitru, o cataratoare desemnata „Climber of the year 2022” in comunitate. Andreea este o persoana determinata si cu o evolutie impresionanta in ultimii 7 ani de cand s-a alaturat comunitatii noastre.

  Reply
 • March 4, 2024 at 7:19 am
  Permalink

  Anul acesta mi-am propus sa fiu mai atenta la oamenii din comunitatea One Move, sa aflu mai multe despre ei si sa impartasim impreuna povestile lor de succes si provocarile lor in viata de catarator. Este foarte important sa ne sustinem si sa ne motivam unii pe altii in aceasta lume a catararii, mai ales ca luna martie este dedicata femeilor puternice si incepem aceasta serie de interviuri cu Andreea Dumitru. Ea a fost recent desemnata “Climber of the year 2022” in comunitatea noastra si este o persoana cu determinare si pasiune pentru catarare. Andreea a venit pentru prima data in sala acum 7 ani si de atunci a devenit o cataratoare fara echivoc.

  Reply
 • March 8, 2024 at 8:03 am
  Permalink

  Este fascinant sa descoperim povestile si experientele unor oameni din propria noastra comunitate. Andreea Dumitru este un exemplu inspirational de determinare si pasiune pentru catarare, care a reusit sa-si transforme acest hobby intr-o forma de terapie si de echilibrare in viata sa. Ma bucur sa aflu ca, alaturi de multi alti cataratori, se dedica si invata mereu in acest sport. Iti doresc mult succes si continua sa ne motivezi cu performantele tale! 🧗‍♀️ #viatadecatarator

  Reply
 • March 14, 2024 at 7:28 am
  Permalink

  Sunt impresionata de acest proiect al comunitatii One Move de a-si pune reflectorul pe oamenii din comunitate si de a le da voie sa spuna povestile lor. Este cu adevarat inspirator sa aud despre femei faine si puternice care se dedica acestui sport si sa vad cum Andreea Dumitru a devenit “Climber of the year 2022” in cadrul acestei comunitati. Am citit cu mare interes despre parcursul ei in lumea cataratului si cum acest sport este o forma de terapie si o continua descoperire a miscarii pentru ea. Ma bucur sa aflu ca dedicam timpul catarului si in viata de zi cu zi, desi sunt sigura ca nu la fel de mult cat ne-am dori. Cred ca Andreea este o adevarata sursa de inspiratie pentru alti cataratori, iar competitiile sunt cu siguranta o motivatie si un prilej de invatare. Imi doresc si eu sa incerc cat mai multe benchmarks de pe Moon si sa profit la maxim de aceasta pasiune a mea, cat de mult imi permite timpul liber. Felicitari pentru tot ceea ce ai realizat pana acum, Andreea, si mult succes in continuare!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button