One Move Challenge este provocarea lansată de One Move pentru a încuraja formarea de echipe și cățărarea într-un format nou și distractiv.
Concursul nu își propune să desemneze neapărat cei mai buni cățărători, ci echipa care cațără cel mai bine împreună, au o strategie bună și își mențin motivația până la sfârșitul perioadei ‘competiționale’.
Regulament One Move Challenge:
Perioada
Concursul se va desfășura pe o perioadă de 2 luni (27 iunie – 11 septembrie 2016)
În cele 2 luni vom adăuga periodic trasee noi în concurs. La 1 sau 2 săptămâni distanță vom introduce : trasee de bouldering, circuite de bouldering, circuite de anduranță, probe surpriză.
Înscrierile
Concurenții vor forma echipe de căte 2 persoane. Fiecare echipă va trebui sa aibă un nume propriu.
Înscrierile se pot face oricând pe parcursul concursului.
Taxa de înscriere e de 20 lei de persoană, bani din care se va forma fondul de premiere.
Probele și punctajul
Concursul va avea 4 probe diferite: bouldering, circuite de bouldering, circuite de anduranță și slackline. Fiecare traseu va avea un punctaj în funcție de palierul în care se află. Punctele nu se împart la numărul de concurenți care fac traseul ci merg în totalitate fiecăruia care parcurge traseul, adunând astfel puncte la totalul echipei.
Fiecare echipă va primi la înscriere o fișă de concurs unde concurenții vor bifa traseele parcurse. Toate fișele de concurs rămân la sala One Move.
Proba de slackline va fi punctată astfel : o parcurgere într-un sens va valora 450 puncte ; parcurgerea într-un sens cu întoarcere și revenirea la punctul de plecare valorează 1200 puncte iar parcurgerea într-un sens cu întoarcere, revenire și parcurgerea iarăși a slackline-ului cu spatele 3000 puncte. Toate parcurgerile trebuie să fie, bineînțeles, fără căderi și fără ajutor exterior. Urcarea pe slackline se va face din picioare și fără ajutor.
Fiecare concurent va primi, conform tabelului, câte un indice în funcție de nivelul lui în cățărat pe parcursul concursului, indice cu care se vor înmulți punctele totale acumulate din parcurgerea traseelor respectiv a slackline-ului.
Fete | au făcut 2 trasee verzi | indice = 1.5 |
nu au făcut 2 trasee verzi | indice = 2 | |
Baieti | au făcut 2 trasee albastre | indice = 1 |
nu au făcut 2 trasee albastre | indice = 1.5 |
Clasamentul se va face în funcție de punctajul total al fiecărei echipe.
Vom actualiza periodic clasamentul intermediar cu traseele și punctajele obținute de fiecare echipă pana la acel moment.
SPOR LA CĂȚĂRAT !!
Completari – 05.08.2016
- Pentru a evita posibile incurcaturi, cele 2 trasee gri din concurs au fost atribuite unor paliere predefinite. Traseul 13 “gri + rosu – Fugi si sari” i-a fost atribuit culoarea verde iar traseului nr 28 “gri + negru” i-a fost atribuit culoarea albastra.
- baietii vor trece de la coeficientul 1,5 la 1, din moment ce isi noteaza 2 trasee de minim 800 de puncte (ex: 2 trasee albastre).
- fetele vor trece de la coeficientul 2 la 1,5, din moment ce isi noteaza 2 trasee de minim 600 de puncte (ex: 2 trasee verzi).
- daca va fi cazul, ne rezervam dreptul pentru viitoare completari.
Regulamentul probei de tractiuni:
- Tractiunile pot fi facute pe bara, pe inele, pe prize sau pe placa.
- O tractiune se puncteaza daca barbia ajunge peste bara.
- La coborare, unghiul cotului trebuie sa fie de minim 135 de grade.
- Nu este permis balansul corpului sau a picioarelor.
- Nu este permis contactul cu o alta suprafață decat bara.
- Fiecare tractiune se puncteaza cu 200 de puncte, iar numarul total se inmulteste cu indexul personal.
- Sunt permise atat tractiunile pe biceps, cat si cele pe triceps.