fbpx

HCO 2017

A trecut a 16-a ediție HCO (Herculane Climbing Open), cel mai titrat și apreciat Open de escaladă la stâncă din România.
De-a lungul anilor s-au amenajat pentru HCO în jur de 300 de trasee noi, având o contribuție majoră la dezvoltarea zonelor de escaladă din Herculane (Valea Cernei).
Alături de Clubul Alternative, One Move s-a implicat decisiv în pregătirea, organizarea și desfășurarea festivalului.

Pentru ediția din 2017 s-a decis revitalizarea zonei ‘Surplombă’, astfel s-au amenajat 16 trasee noi și s-au reamenajat 11 trasee ce necesitau o reabilitare. A rămas în urmă o faleză cu 56 de trasee, printre care un poligon cu peste 10 trasee foarte ușoare pentru începători, o zonă cu trasee medii și câteva proiecte serioase pentru sportivi.
Faleza e mult frecventată datorită diversității gradelor de dificultate, a accesului facil de la șosea și a orientării nord-est, fiind protejată de soare.

Fiind una dintre primele zone cu trasee de escaladă din Herculane, s-a decis o tematică retro, sub sloganul ‘Cerna Valley Uprising’. Muzica retro si colanții colorați au dat un farmec aparte evenimentului, idee mult apreciată de participanți.

La cele 2 categorii, open și master s-au înscris 130 de participanți, atât începători, cât și sportivi de performanță. Prezența internațională este de mulți ani un lucru cu care ne-am obișnuit, anul acesta ne-am bucurat de participarea cățărătorilor din Germania, Serbia, Bulgaria, Italia, Elveția, Mexic și Australia. Cele 2 zile de concurs s-au terminat cu premierea și petrecerea pe terasa fostului casino.

Toate pozele și clasamentul complet îl găsiți pe pagina de Facebook.

 

 

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button