fbpx
Sala de cățărat One Move

Regulamentul de ordine interioară

ATENŢIE: Cățăratul este un sport periculos!

 

I. Prezentarea activităţilor desfăşurate în cadrul Sălii de căţărat One Move

1. Căţărare (escaladă) pe structuri artificiale;
2. Activităţi de antrenament specifice căţăratului;
3. Utilizarea tirolienei;
4. Observarea activităţilor sportive desfăşurate în cadrul sălii (vizitatori).

Bouldering-ul (căţăratul pe structura artificală) reprezinta deplasarea pe verticală sau în traverseu, pe pereţi artificiali de escaladă, folosindu-ne exclusiv de forţa mâinilor şi a picioarelor, utilizând prizele fixate pe panou, fără a se utiliza echipament de protecţie personala (cască de protecţie, ham sau coardă, etc.). Protejarea in aceasta activitate se face doar prin urmarea cu strictete a Regulamentului de Ordine Interioara a Salii de catarat One Move, a indicatiilor de folosire a panourilor si echipamentelor din sala si urmarea indicatiilor personalului salii de catarat One Move. Suprafata saltelelor nu reprezinta o asigurare ci doar ne faciliteaza folosirea in mod confortabil a panourilor de catarat si a celorlaltor echipamente!

Escalada manşă este deplasarea pe verticală pe pereţi artificali de escaladă, folosindu-ne exclusiv de forţa mâinilor şi a picioarelor, utilizând prizele fixate pe panou, asiguraţi fiind de către o altă persoană, cu ajutorul corzilor, carabinierelor şi dispozitivelor de asigurare. Practicarea acestui tip de escaladă necesită cunoştinţe tehnice specifice.

Tiroliana este o facilitate pentru a experimenta alunecarea pe coarda în cadrul Sălii de căţărat One Move. Tiroliana este un procedeu (sportiv) care derivă din alpinism şi reprezintă o deplasare aeriana peste un obstacol montan (vale ingusta, cheu, prapastie etc.) realizată prin alunecarea scripetelui de care sunt fixate persoane si/sau materiale pe coarda de alpinism bine intinsa si fixata.

În oricare dintre forme, căţăratul este un sport extrem!! Prin urmare practicarea acestui sport (inclusiv căţăratul în cadrul Sălii de căţărat One Move) implică asumarea unor riscuri, care sunt prezentate în mod detaliat, în cuprinsul acestui regulament şi verbal, de către personalul sălii, tuturor persoanelor interesate să desfăşoare o astfel de activitate.

 

II. Riscurile tipice desfăşurării activitaţilor specifice, fără a se limita la:

1. Riscul rănirii din cauza activităţilor şi a echipamentelor folosite include posibilitea dizabilităţii sau chiar a decesului.
2. Răniri ale mâinilor, degetelor sau picioarelor, trunchiului, capului incluzând, dar nelimitându-se la inflamaţii, întinderi, rupturi musculare ale tendoanelor ori ligamentelor, rupturi osoase, ce pot surveni prin căderea de la înălţime sau lovirea cu obiecte/pereţi/persoane
3. Raniri ale membrelor, coloanei vertebrale incluzând, dar nelimitându-se la inflamaţii, întinderi, rupturi musculare ale tendoanelor ori ligamentelor, rupturi osoase rezultate in urma caderilor frecvente sau necorespunzatoare pe suprafata saltelei sau pe sol
4. Răniri cauzate de căderi de la înălţime, expunere la altitudini mari, ce pot afecta judecata şi coordonarea şi pot avea urmări semnificative pentru persoane care acuză fobii de înălţimi.
5. Raniri de genul loviri, taieri, julituri insa nelimitandu-se la acestea provocate de ciocnirea/lovirea cu obiecte/pereţi/persoane/echipamente
6. Răniri provocate de utilizarea tirolienei, incluzând, dar fără a se limita la: cădere de la înălţime, arsuri provocate de coardă, încălciri/agăţări/tăiere provocate de contactul cu echipamentul, ciocniri cu obiecte/pereţi/persoane, răniri prin manevrarea necorespunzătoare a scaunului tirolienei.
7. Riscuri provocate de neutilizarea sau utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor (corzilor, buclelor, hamurilor, prizelor de cățărat, ancorelor etc.), sau ale oricăror părți ale pereților de cățărat.
8. Riscul desprinderii/ruperii/răsucirii imprevizibile a prizelor de pe panou.
9. Riscuri cauzate de abraziunea corzii, încâlcire sau alte vătămări corporale rezultate din activități desfășurate pe pereții de cățărat sau în apropierea acestora cum ar fi, însă fără a se limita la, cățărat, asigurare, rapel, coborârea pe coardă, sistemele de salvare și alte tehnici de coardă.
10. Răniri cauzate de neglijenţa altora, incluzând, dar nelimitându-se la căţărători în cădere, obiecte scăpate (prize de escaladă, carabiniere, corzi, bucăţi din perete, echipamente pentru antrenament, obiecte de uz personal) sau aruncate
11. Simptome ale diferitelor afecţiuni preexistente, amplificate sau provocate de practicarea activităţilor sportive specifice, cum ar fi, dar fără a se limita la: boli şi diferite afecţiuni cardiace, deficienţe respiratorii, deficienţe musculare, deficienţe care determină dificultăţi în coordonarea mişcărilor şi păstrarea echilibrului, diverse fobii.
12. Posibilitatea rănirii persoanelor vulnerabile (copii de vârste fragede, persoane cu diverse dizabilităţi, vârstnici, etc).
13. Riscuri provocate ca urmare a nerespectării instrucțiunilor personalului Sălii de cățărat One Move sau nesolicitarea de informații sau asistență

Precizăm că acestea sunt numai unele dintre riscurile posibile, având în vedere natura activităţilor desfăşurate în cadrul Sălii de căţărat One Move, iar personalul sălii nu garantează că nu este posibilă porducerea şi a altor riscuri.

 

III. Indicaţiile personalului Sălii de căţărat One Move în vederea diminuării, pe cât posibil, a riscurilor inerente activităţilor desfăşurate în cadrul sălii de căţărat:

1. Asigura-te ca cunoaşti riscurile prezentate, dar nu limitativ, la punctul II din prezentul regulament si evita pe cât posibil probabilitatea producerii lor, pentru a evita vătămarea/accidentarea propriei persoane şi a celorlaltor persoane care folosesc facilităţile sălii, participă la activităţile desfăşurate sau sunt prezenţi şi observă activităţile din cadrul Sălii de căţărat One Move.
2. Asigura-te ca stii in orice moment care e pozitia ta pe panou si locul de aterizare in cazul unei caderi
3. Căţăratul fără încălzirea prealabilă a muşchilor prezintă riscuri mari de accidentare. Încălzește-te bine înainte de a cățăra! Dacă nu ştii cum, întreabă personalul sălii.
4. Nu cățăra cu obiecte metalice si/sau ascuțite, bijuterii (ex: inele. cercei, ceas, brățări.)
5. Păstrează o distanță de siguranță față de persoanele care se caţără pe panou. Cu
cât panoul e mai înclinat (surplombant) persoanele pot cădea la o distanţă mai mare de baza panoului. Stai departe, fii in siguranţă!
6. Cațără până la înălțimea la care te simți în siguranță să cazi.
7. Evită săriturile de sus, descațără controlat pentru a coborâ pe saltea.
8. Dacă cazi, încearcă să aterizezi cu picoarele usor depărtate, amortizează din picioare până ajungi să atingi salteaua cu palmele.
9. Folosește echipamentul de fitness și de forță conform instrucțiunilor de utilizare. Dacă acestea nu îți sunt cunoscute, întreabă un instructor înainte de a folosi echipamentul.
10. Comunică echipei One Move eventualele afecţiuni de care suferi, pentru a putea încerca să îţi ofere ajutor în caz de nevoie.
11. Comunică personalului One Move orice neregularitate pe care o observi în legătură cu echipamentele existente în sală şi nu folosi aceste echipamente înainte de a informa despre eventualele nereguli.
12. Când faci pauză, depărtează-te de panou. Nu rămâne pe saltele nici întins, nici în şezut sau în picioare.
13. Pentru asigurarea igienei şi protejarea suprafeţelor din cadrul sălii, accesul pe suprafaţa saltelelor, pe panouri şi în zona de antrenament nu e permis cu încălţări de stradă. Recomandăm utilizarea papucilor speciali de căţărat sau încălţărilor sport curate şi flexibile. Deplasarea în afara sălii cu încălţările utilizate în cadrul acesteia nu este permisă din motive de igienă şi protecţie a suprafeţelor sălii.
14. Ai grijă să nu lași nici un fel de obiect pe suprafața saltelei.
15. Nu ezita să te adresezi echipei One Move pentru sfaturi sau întrebări legate de sală și de cățărat.

Înainte de a folosi facilităţile Sălii de căţărat One Move asigură-te că ai citit prezentul regulament şi că ai înţeles toate indicaţiile oferite de personalul One Move, precum şi că ai cerut eventuale explicaţii suplimentare. De asemenea, daca esti începător sau nefamiliar cu acest sport (căţăratul în sală) cere instructajul “Primul pas” oferit gratuit de personalul sălii.

Prin folosirea facilitatilor sau participarea la activitatile Salii de catarat One Move esti de acord:

– să accepti și să-ti asumi toate riscurile provenite din aceste activități, cauzate sau presupus a fi cauzate de acțiuni neglijente proprii sau omisiuni ale Sălii de cățărat One Move sau a altor persoane;
– că participarea ta este pur benevolă și alegi să participi în ciuda riscurilor, fiind pe deplin conştient de posibilitatea producerii acestora;
– să îţi asumi toate riscurile provocate ca urmare a nerespectării indicaţiilor şi interdicţiilor descrise în prezentul regulament.

Sala de căţărat One Move nu îşi asumă responsabilitatea pentru bunurile personale aduse, folosite sau depozitate în cadrul sălii sau a vestiarelor. Ai grijă de lucrurile tale! Sala de cățărat One Move și personalul acesteia nu își asumă responsabilitatea pentru nici o pierdere sau furt a acestor bunuri personale pe perioada în care acestea se află în cadrul facilităților Sălii de cățărat One Move.

Folosirea facilităţilor sălii de căţărat şi participarea la activităţile sportive în cadrul Sălii de căţărat One Move reprezintă acordul tău implicit cu privire la respectarea regulilor sălii şi asumarea răspunderii pentru producerea eventualelor riscuri.

 

IV. Restricții de vârstă pentru copii:

1. 0 – 2 ani: cățăratul sau prezenta pe suprafata saltelelor este interzisa.
2. 2 – 6 ani: cățăratul este permis, sub stricta supraveghere a părinților sau a insotitorului persoana adulta, doar pe panoul pentru copii. Strict interzisa prezenta copiilor oriunde altundeva pe suprafata saltelelor, cu excepţia indicaţiilor exprese date de către personalul sălii.
3. 6 – 12 ani: cățăratul este permis doar în cadrul programului pentru copii sau sub supravegherea unui însoțitor adult.
4. 12-18 ani: cățăratul este permis atât pe parcursul cât și în afara programului pentru copii, dar cu acordul parintelui sau tutorelui legal.

 

V. Reguli specifice:

1. Panoul de escaladă manşă (pe casa scarii):

1.1. Folosirea acestui panou este permisă numai după înştiinţarea şi primirea acordului de folosire din partea personalului sălii.
Personalul sălii va verifica mai întâi capacităţile de căţărare manţă a doritorilor şi de asigurare a partenerului pe panoul de manşă si apoi vor da sau nu acceptul folosirii panoului.
1.2. Folosirea acestui panou de către copii sub 18 ani este permisă numai sub supravegherea personalului salii.
1.3. Căţărarea pe acest panou e posibilă doar folosind echipamente certificate UIAA pentru escaladă: corzi, hamuri, carabiniere, dispozitive de asigurare şi daca se deţin cunoştinţele necesare folosirii în siguranţă a acestora.
1.4. Legarea în coardă pentru căţărarea pe acest panou e permisă doar folosind nodul opt prin urmarire direct la centurile hamului sau folosind nodul opt şi conectarea la ham folosind două carabiniere cu siguranţă montate în paralel.
1.5. Asigurarea catararilor pe acest panou se face folosind doar dispozitiv de asigurare gen “cosulet” sau “GriGri” conectat la inelul central al hamului printr-o carabiniera cu siguranta.
1.6. Înainte de a incepe fiecare catarare e obligatorie verificarea partenerului. Nu uita să verifici hamul (sa fie inchis corect), nodul (sa fie facut corect), carabinierele (sa fie inchise corect) dispozitivul de asigurare (sa fie montat corect pe coarda) si sa existe nodul la celalalt capat al corzii.

2. Tiroliana:

1. Tiroliana este o facilitate pentru a experimenta alunecarea pe coarda în cadrul Sălii de căţărat One Move.
Tiroliana este un procedeu (sportiv) care derivă tot din alpinism şi reprezintă o deplasare aeriana peste un obstacol montan (vale ingusta, cheu, prapastie etc.) realizată prin alunecarea scripetelui de care sunt fixate persoane si/sau materiale pe coarda de alpinism bine intinsa si fixata.

2. Folosirea tirolienei e permisa doar la evenimente speciale cand se monteaza de catre personalul salii, sub stricta supraveghere a acesuia si doar dupa ce s-a primit instructajul de folosire in siguranta a acesteia
3. Este permisa inceperea alunecarii pe tiroliana doar dupa ce ne-am asigurat ca nu este nimeni in calea alunecarii noastre si dupa ce am anuntat intentia de a ne lansa (Strig tare “atentieeee”)
4. In timpul alunecarii nu e permisa punerea mainii pe coarda de alunecare (coarda neagra) si nici pe dispozitivul de alunecare (scripetele). Mainile stau amandoua pe coarda alba de la scaunel
5. Readucerea scaunelului la locul de plecare se face in mod controlat, tragandu-l de coarda alba şi nu prin aruncare sau azvârlire.
6. Persoanele cu păr lung vor proceda la prinderea acestuia strans pe cap, în coadă, coc, sau acoperit cu un batic etc, pentru a evita incalcirea in scripete
7. Asigurarea căderilor la folosirea tirolienei e realizată prin suprafaţa saltelelor, nefiind nevoie de alte echipamente de protecţie personală.
8. Mai multe detalii legate de riscurile specifice, instructiunile de folosire, recomandari si restrictii sunt prezentate in regulamentul specific tirolienei, afisat in vecinatatea ei

3. Panoul Gullich:
1. Panoul Gullich sau Campus Board-ul e o unealta foarte buna de antrenament dar e destinata exclusiv cataratorilor experimentati si doar dupa o incalzire riguroasa.
2. Daca nu aveti cel putin 2 ani de catarat va rugam sa nu folositi acest panou decat sub indrumarea personalului salii.
3. Mai multe informatii despre antrenamentele folosind acest panou puteti primi de la personalul salii.

4. Bara de tracțiuni, placile de tractiuni, inelele, TRX-ul, sfoara, ganterele, benzile elastice si alte instrumente pentru antrenament:
1. Toate instrumentele de antrenament sunt destinate a fi folosite doar de catre sportivii experimentati, dupa o incalzire riguroasa sau sub supravegherea personalului salii
2. Nu e permisa folosirea lor de catre copii sub 14 ani fara acordul si sub supravegherea unui parinte/turore legal sau fara acordul si sub supravegherea personalului salii.
3. Toate instrumentele de antrenament se folosesc cu grija si strict in scopul pentru care au fost montate
4. Urcarea/ coborarea de pe bara de tracțiuni, placile de tractiuni, inelel, TRX, sfoara se face in mod controlat, fara sarituri sau miscari bruste

Accept că citirea prezentului regulament şi obţinerea informaţiilor din partea personalului sălii de căţărat One Move reprezintă acordul meu implicit, pentru folosirea facilităţilor sălii de căţărat One Move şi participarea la activităţiile sălii de căţărat şi asumarea răspunderii pentru posibilitatea producerii riscurilor aferente practicării acestor activităţi, inclusiv în ceea ce priveşte eventualele pagube materiale sau morale suferite.

Acest regulament este aplicabil tuturor persoanelor care folosesc facilităţile sălii de căţărat One Move, participă la activităţile desfăşurate în sală sau observă aceste activităţi, inclusiv minorilor, pentru care este necesar acordul părintelui sau tutorelui legal.

 

Sala de cățărat One Move

One Move Climbing Gym

Terms of agreement / Internal Regulations

WARNING: climbing is a dangerous sport!

 

I. Activities carried out at One Move Climbing Gym

1. Climbing on artificial structures;
2. Training activities specific for climbing;
3. Zip-line;
4. Watching sport activities carried out within the gym (visitors);

Bouldering (climbing on artificial structures) is the vertical movement or traverse on artificial climbing walls, using only our hands and feet, by stepping and pulling on special artificial holds, without the use of personal protection equipment (helmet, harness and rope). Protection during this activity is achieved only by strictly following the Internal Regulation of the One Move Climbing Gym, the regulations for the use of the climbing wall and equipment in the gym and by following instructions of the One Move staff. The floor mattresses do not guarantee your safety, it helps to comfortably use the climbing walls and other equipment!

Climbing toprope is a vertical movement on artificial climbing wall, using just your hands and feet, by stepping and pulling on special artificial holds, being belayed by another person, using ropes, karabiners and belay devices. Practicing this type of climbing requires specific technical knowledge.
Zip-line is a facility to experience sliding down the rope at One Move Climbing Gym. Zip-line is an athletic procedure derived from climbing and air travel in the mountains, to overcome an obstacle (narrow valley, wharf, gulf etc.) performed by a sliding pulley over a tight fixed climbing rope. Persons and /or materials are attached to the pulley.

In either form, climbing is an extreme sport! Therefore this sport (including climbing in the One Move Climbing Gym) involves taking risks, which are presented in detail throughout this regulation and verbally by our staff to all interested persons in climbing related activities.

 

II. The typical risks for specific activities, but with no limitation to:

1. The risk of injury due to activities and use of equipment can possibly lead to severe disabilities or even death.
2. Injuries of hands, fingers, legs, torso, head, including but not limited to: inflammation, strains, sprains of ligaments or tendons, broken bones, which can occur by fall from a height or hitting objects/walls/persons.
3. Limbs and spine injuries, including but not limited to: inflammations, strains, sprains of ligaments or tendons, broken bones resulting from frequent falls or improper surface or ground matters.
4. Injuries caused by falls from heights, exposure to heights, which can impair judgment and coordination and can have significant consequences for people who have phobias of heights.
5.Injuries like bumps, cuts, scrapes but not limited to those caused by the collision/hitting against objects / walls/people/equipment.
6. Injuries caused by using the Zip-line, including but not limited to: falls from height, rope burns, untangling, hang-ups, cutting, caused by equipment because of contact, collisions with objects, walls, persons, or by improper handling of the Zip-line seat.
7. Risks from non-use or misuse of equipment (ropes, karabiners, quickdraws, harnesses, climbing holds, anchors, etc.), or any parts of the climbing walls.
8. Risk from detachment/tearing/unpredictable twist of the climbing holds.
9. Risks from rope abrasion, tangle or other injuries resulting from activities carried on at the climbing walls or near the climbing wall. Some of these activities, but not all: climbing, belaying, rappelling, descents, rescue systems and other rope techniques.
10. Injuries caused by the negligence of others, including, but not limited to: climbers falling, dropped objects (climbing holds, karabiners, ropes, pieces of wall, workout equipment, personal belongings) or thrown objects.
11. Symptoms of various underlying conditions, amplified or caused by specific sport activities such as, but not limited to: disease and various heart conditions, respiratory failure, impaired muscle weakness leading to difficulties in coordinating movements and maintaining balance, various phobias.
12. Risk of injury to vulnerable individuals (babies, small children, people with various disabilities, elders, etc.).
13. Risks arising as a result of not following the One Move Climbing Gym’s staff guidelines, or failure to request information or assistance.
Please note that these are only some of the possible risks, given the nature of activities undertaken at the One Move Climbing Gym, our staff does not guarantee that it is not possible to encounter other risks.

 

III. One Move Climbing Gym’s staff guidelines, to reduce as far as possible, the risks involved by the activities at the climbing gym:

1. Make sure that you are aware of the risks involved, but not limited to the ones mentioned at point II of this regulation. Avoid as much as possible to harm/injure yourself, other people using the gym facilities, other participates in activities or spectators of the One Move Climbing Gym.
2. Make sure you know at any time what is your position on the climbing wall and the landing spot in case of a fall.
3. Climbing without proper warm-up increases the risk of injury. Warm up properly before climbing! If you do not know how, ask the gym staff
4. Remove all your metallic/heavy/sharpen objects, jewelry (ring, earrings, watch, bracelets)
5. Keep a safe distance from the people who are climbing on the wall. Persons can fall at a greater distance from the base of the wall, if the climbing wall is overhanging. Stay away, Stay Safe!
6. Climb up just to the height where you feel safe to fall.
7. Avoid jumping from the top, down climb to get back on the mattress.
8. If you fall, try to land with feet slightly apart, cushion the fall by bending your knees until you get to touch the mat with both palms.
9. Use the fitness equipment according to instructions. If they are not known to you, ask an instructor before using the equipment
10. Inform the Gym Team of any injury/accident that happens, in order for us to try to help, if needed.
11. Inform the gym team about any issue/problem of existing equipment in the gym and do not use such equipment before reporting the potential issue/problem.
12. When you rest, keep a safe distance of at least 2 meters from the climbing wall.
13. To ensure hygiene and a clean environment, access on the mattresses, walls and training area is not allowed with street shoes. We recommend using special climbing shoes or clean and flexible sports shoes. Walking outside the gym in climbing shoes is not allowed due to hygiene reasons.
14. Make sure you don’t leave any objects on the mattress.
15. Don’t hesitate to ask the team for any information or tips about the gym and/or climbing.

Before using One Move Climbing Gym facilities, make sure you read these regulations and that you understand all directions provided by the One Move staff. Ask for any further explanation. Also, if you’re a beginner or unfamiliar with the sport (indoor climbing) ask the staff for the free “first step” introduction course.
By using the One Move Climbing Gym’s facilities or participating in activities you agree:

– To accept and to assume all risks arising from these activities caused or alleged to be caused by you, by others or issues/problems of the One Move Climbing Gym;
– That your participation is purely voluntary and you participate despite the risks, being fully aware of the possible risks involved;
– To bear, all risks caused by not complying with instructions and rules described in this Regulation.

One Move climbing Gym is not responsible for personal belongings, used or stored in the gym or changing rooms. Take care of your stuff! One Move climbing Gym and its staff do not assume any liability for any loss or theft of any personal property during your time in the One Move Climbing Gym.
By using the Gym’s facilities and participation in sport climbing inside One Move Climbing Gym, you agree by default, to follow the Gym’s regulations and you are aware of the possible risks involved.

 

IV. Children restrictions:

1. 0-2 years old: climbing and access on the mattresses is not allowed.
2. 2-6 years old: climbing is allowed, under strict supervision of parents or accompanying adult, only on the children’s climbing wall. The children’s access anywhere on the surface of the mattress is not allowed, except under express instructions given by the gym’s staff.
3. 6-12 years old: climbing is allowed only in the program for children and under the supervision of an accompanying adult.
4. 12-18: climbing is allowed both during and after the children’s program, but with a parent or an accompanying adult.

 

V. Specific Rules:

1. Top-rope climbing (on the staircase):
1.1. Using this wall is allowed only after informing the staff and getting access from the gym’s staff .
The gym staff will first check the climbing capabilities for toprope climbing and belay knowledge of the partner. After that, the gym staff will, or will not grant permission for toprope climbing.
1.2. Children are allowed to climb toprope on this wall, only under the supervision of the gym’s staff.
1.3. Climbing on this wall is only possible using UIAA certified climbing equipment: ropes, harnesses, karabiners, belay devices and if the person has the knowledge to use the equipment safely.
1.4. Tying the climbing rope to be used on this wall is only permitted using eight knot by directly tracking the harness loops or using eight knot and joining the harness with two karabiners connected in parallel between the harness loops and the figure eight double knot.
1.5. Protecting the climber on this wall will be done using only belay devices like “Reverso” or “GriGri” connected to the center loop of the harness through a safety karabiner.
1.6. Before you start, a partner check is mandatory. Be sure to check harness (to be properly closed), the knot (to be done correctly), karabiners (to be closed correctly) belay device (to be mounted correctly on the rope) and check the knot at the other end of the rope.

2. Zip-line
1. Zip-line is a facility to experience sliding down the rope at One Move climbing gym. Zip-line is an athletic procedure derived from climbing and air travel in the mountains, to overcome an obstacle (narrow valley, wharf, gulf etc.) performed by a sliding pulley over a tight fixed climbing rope. People and /or materials are connected to the pulley.
2. Using the Zip-line is allowed only on special occasions when mounted by the gym staff , under strict supervision of the staff and only after receiving specific training to use it safely
3. It is allowed to start the Zip-lining only after we have ensured that there is no one in our way and after we announced our intention to launch (loud shout “Atentieeee!”)
4. During the slide it is not permitted to touch the fixed rope (black rope) and the sliding device (pulley). Both hands remain on the white rope.
5. Bringing the zip-line chair to the point of departure is done in a controlled manner, by pulling the rope and not by throwing or by flinging it.
6. People with long hair will have to tie a ponytail, a bun or will cover the hair with a scarf to avoid entanglement with the pulley
7. Protecting the falls when using the Zip-line is done by the mattress, with no need for other personal protective equipment.
8. More details on specific risks, operating instructions, recommendations and restrictions are presented in Zip-line specific rules, posted in the Gym

3. Gullich board:
1. Gullich board ( or Campus Board ) is a great tool for training but is designed exclusively for experienced climbers and only after a thorough warm-up.
2. If you don’t have at least 2 years of climbing experience, please do not use this tool without the staff ‘s guidance.
3. More information about how to use this tool, can be received from the gym’s staff.

4. Pull-up bar, hangboards, rings, TRX’s, rope, dumbbells, elastic bands and other training tools:
1. All training tools are intended to be used only by experienced athletes after a thorough warm-up or under the staff’s supervision.
2. It is not allowed to be used by children under 14 years of age without the consent and under the supervision of a parent / accompanying adult or without consent and supervision of the gym’s staff.
3. All training tools should be used carefully and strictly for the purpose for which they were produced.
4. The use of the pull-up bar, rings, hangboard, TRX and the rope is made in a controlled manner, without jumping or sudden movements
I Accept that by reading this Regulation and obtaining information from the One Move Climbing Gym’s staff I, by default, agree to use the One Move Climbing Gym’s facilities and participate in the gym’s activities and I accept the possibility of different risks involved in practicing these activities, including the possibility to incur any material or moral damages.
This regulation applies to all individuals, including minors using One Move Climbing Gym’s facilities, participating in the gym’s activities, watching/observing others in their activities and, for which a mandatory consent from a parent or adult is needed.

One Move Climbing Gym

Call Now Button